faciliteiten Haarlem Noord

 

Voorzieningen

Doordat het kinderdagverblijf rondom voorzien is van ramen, ontstaan er mooie, lichte groepsruimten die uitkijken op de speelplaatsen en het park. De groepsruimten zijn thematisch ingericht, herkenbaar voor kinderen, waar zij zich veilig voelen en waar rustig gespeeld, getekend en voorgelezen kan worden.

 Het Vosje Marsmanplein buitenspeelplaats

Buitenspeelplaats

Buiten spelen is gezond. Buiten zijn er uitdagingen die we binnen niet hebben, zoals de avontureneilanden waar van alles te ontdekken valt. Klimmen, rennen, je schaduw achterna, haren in de wind, sneeuw op je tong en stampen in de plassen. En soms ook zere tenen door die stomme zware tak. Veilig omgaan met (kleine) risico's stimuleert het zelf oplossend vermogen en samen zandkastelen bouwen vergroot het ruimtelijk inzicht en nodigt uit tot samenspel. Dus op naar buiten.

 

Binnenspeelplaats

In ons landje regent het vaak. Dan is het leuk om buiten in de plassen te stampen maar niet te lang want de binnenspeeltuin wacht. In het Vossenbos valt veel te beleven, te verkennen, te maken en te ontdekken. Het is een uitnodigende speelruimte die alle zintuigen prikkelt. Met plek voor rollenspel, bouwen en natuurlijk heel veel samenspel.

Het Vosje binnenspeelplaats