Info voor de ouders

 

Openingstijden

Wij zijn geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. 

Vroege opening van 7.00 - 7.30 uur kan op verzoek, extra, worden afgenomen.


Brengen en halen

's Morgens tussen 7.30 uur en 9.00 uur kunt u uw kind brengen.

's Middags tussen 16.30 uur en 18.30 uur kunt u uw kind weer ophalen.

 

 

Flexibele opvang

In principe spreken we voor uw kindje vaste dagen af. Maar in verband met uw werk kan het zijn dat soms een andere dag beter uitkomt of dat u een extra dag opvang nodig heeft. Gebruik de App voor het aanvragen van wissel- of extra dagen.

Oudercontact

Naast informatie via de App wordt de ontwikkeling van uw kind bijgehouden in het 'Kinderdagverblijfboekje' en krijgen daarin alle gemaakte kunstwerkjes een plekje. Dagelijks krijgen de ouders verslag van de dag. Jaarlijks is er een ouderavond met een 10 minuten gesprek. Maar is er bij de leidsters of de ouders tussentijds behoefte aan extra persoonlijk contact of een advies, dan maken we daarvoor snel met u een afspraak.

 

Voeding

Het Vosje zorgt voor de voeding van uw kind. Heeft uw baby een speciaal dieet, dan zorgt u zelf voor de specifieke voedingsmiddelen. Voor de grotere kinderen houden we zoveel mogelijk rekening met allergieën en dieetwensen. U kunt tussen de middag kiezen voor een warme maaltijd (vanaf 1 jaar) of voor brood. Kijk op Gezond eten voor meer informatie. Op het Vosje krijgen de kinderen zo min mogelijk suiker en kleurstoffen. Bij traktaties op verjaardagen knijpen we een oogje dicht. Wilt u niet dat uw kind zoet- en kleurstof krijgt, geef dat dan aan ons door zodat we samen met u een alternatief kunnen vinden.

 

Verschonen

Het Vosje zorgt voor de luiers. We verwachten de kinderen 's ochtends met een schone luier. In principe verschonen we gedurende de dag op vaste momenten. Natuurlijk houden we dit heel secuur in de gaten, zodat kinderen niet met een poepbroek rondlopen.

 

De Vossenstreken

Ieder kwartaal verschijnt onze nieuwsbrief 'Vossenstreken', samengesteld door de directie en leidsters. De kinderen vrolijken het krantje op met tekeningen en leuke prietpraat. In 'Vossenstreken' staat ook nuttige informatie, zoals belangrijke data, geplande activiteiten, afspraken, veiligheid en hygiëne.

Klik hier voor de laatste uitgave van het Marsmanplein.
Klik hier voor de laatste uitgave van de Linschotenstraat.
Klik hier voor de laatste uitgave van de Ramspol.

 

De Oudercommissie

Elke locatie van Het Vosje heeft een actieve oudercommissie. Deze organiseert informatieve bijeenkomsten en peilt met een enquête regelmatig de tevredenheid en wensen van de ouders. Tijdens de zomer- en winterborrel van de oudercommissie kunnen ouders, leidsters en leidinggevenden elkaar informeel ontmoeten.

 

Foto's en fotograaf

Tenminste eenmaal per jaar komt de fotograaf langs bij de groepen van Het Vosje. Deze maakt dan geheel vrijblijvend enkele opnames van uw kind en van de groep. Eigen foto’s gemaakt tijdens activiteiten op de groepen worden soms ook op Facebook geplaatst ter illustratie van nieuws of wetenswaardigheden van Het Vosje. Laat het ons weten als u niet wilt dat foto’s met daarop uw kind worden gepubliceerd. 

 

Nieuws van Het Vosje

Doen we bijzondere dingen op Het Vosje, dan willen we dit graag delen met ouders en anderen. Zo hebben we een facebookpagina voor ouders en andere direct betrokkenen, waar regelmatig een berichtje op verschijnt. In de Vossenstreken doen we 4x per jaar verslag van alle groepen. Ook in de regionale kranten laten we met regelmaat zien waar we als kinderdagverblijf trots op zijn. Zoals de ontwikkeling die baby’s en peuters bij ons meemaken en onze leuke activiteitenthema’s op de groepen. 
Artikelen lezen kun je hier …>>>