Over Het Vosje

Het Vosje biedt elke baby en peuter een warme en rijke dagopvang. In ons kinderdagverblijf vinden kleintjes een omgeving vol inspiratie en beleving. Met elementen uit de natuur en volop avontuur, met mooie lichte groepsruimtes, het vrolijke Vossenbos en het avonturenplein buiten. Deze belangrijke levensfase vol ontdekkingen wordt bij Het Vosje liefdevol en professioneel begeleid. Al meer dan 20 jaar is Het Vosje het gezelligste en vrolijkste kinderdagverblijf van Haarlem. Onze opvangtijden zijn flexibel, evenals de ruilmogelijkheden.

Historie

Het Vosje is sinds 1990 in Haarlem gevestigd als baby- en peuterdagverblijf. Gestart aan de Muiderslotweg in noord en in 2007 in de Linschotenstraat in het centrum/zuid. Begin 2013 is de locatie Muiderslotweg verruild voor een splinternieuw en licht onderkomen aan het Marsmanplein. Eind 2013 opende Het Vosje een vestiging in Haarlem Zuid, dichtbij Heemstede. Met een vast en hecht team van ervaren pedagogisch medewerkers en met korte lijnen tussen ouders, medewerkers en leiding staat Het Vosje garant voor een optimale begeleiding van baby's en peuters.

Visie

De kinderen, de ouders en de medewerkers zijn bij Het Vosje belangrijk. Een liefdevolle opvang van de kleintjes door onze pedagogisch medewerksters/groepsleidsters en een inspirerende omgeving, zijn al meer dan 20 jaar een belangrijke basis voor een fijn verblijf op het Vosje. Onze leidsters zijn niet alleen goed opgeleid om baby's en peuters op de juiste wijze te verzorgen, zij zien er ook op toe dat de activiteiten, zoals bijvoorbeeld spelen, tekenen, voorlezen en leren samenspelen, goed aansluiten bij de individuele ontwikkeling van elk kind. Zij voelen precies aan wat elk kind nodig heeft. De kinderen ervaren dat als fijn en het geeft hen een vertrouwd en prettig gevoel. Zij komen graag naar Het Vosje.

Huisvesting

Het Vosje heeft mooie, aansprekende locaties met veel binnen- en buitenruimte. Elke groepsruimte heeft een leuk en herkenbaar thema. De kleuren en aankleding zijn zorgvuldig afgestemd op de leeftijdsgroep en verbeelding van de kleintjes. De huisvesting van Het Vosje is fris, altijd schoon en opgeruimd. Bij het speelgoed en de meubels wordt veel zorg en aandacht besteed aan materiaalkeuze en originaliteit. Deze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Alle locaties van Het Vosje liggen centraal en zijn goed bereikbaar.

Ontwikkeling

In de eerste 4 jaar van hun leven ontdekken kinderen enorm veel. Het Vosje wil deze levensfase verrijken door een inspirerende dagopvang te bieden met elementen uit de natuur, originele speel- en spelmogelijkheden, maar ook met activiteiten die de motorische en zintuigelijke ontwikkeling, de kennis en de fantasie van kinderen bevorderen.

Terugkoppeling

De terugkoppeling van de leidsters naar de ouders gebeurt dagelijks mondeling en (periodiek) schriftelijk. Voor de jongste kinderen houden we ook een dagboek bij.

Individuele wensen

Ons contact met de ouders is heel persoonlijk. Voordat een kind wordt geplaatst, inventariseren wij de gewenste opvangdagen, dieetwensen en specifieke begeleidingswensen. Tussentijds wordt de opvang, indien nodig of gewenst, aangepast.

Oudercommissie

Elke locatie van Het Vosje heeft een actieve oudercommissie. Deze organiseert informatieve bijeenkomsten en peilt met een enquête regelmatig de tevredenheid en wensen van de ouders. Tijdens de zomer- en winterborrel van de oudercommissie kunnen ouders, leidsters en leidinggevenden elkaar informeel ontmoeten.

Vakkennis

Goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen je vak vinden wij bij Het Vosje belangrijk. Onze pedagogisch medewerksters worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis te verbreden en te verdiepen.