De dagindeling

 

De kinderen worden tussen 07:30 en 09:00 gebracht. Tussen 16:00 en 18:30 kunt u uw kindje weer ophalen.

Kijk voor speciale openingstijden en feestdagen bij Informatie voor ouders. Het dagritme van de baby's verschilt van het dagritme van de peuters. Voor de baby's worden de eet- en slaaptijden van thuis overgenomen. Op de dreumes- en peutergroepen is er een vaste dagindeling.

De Baby's

Gedurende de dag volgen we de behoefte van het kind. Spelen, slapen, kruipen, in de box liggen of gewoon lekker rondkijken in een wippertje of bij de leidster op schoot. Nadat de baby's een fles of fruithapje en schone luier hebben gekregen, gaan ze meestal slapen in hun eigen bedje. Zij mogen nog lekker hun eigen ritme bepalen.

De Peuters

Zodra alle kinderen binnen zijn, is het tijd voor fruit en een sapje. Daarna gaan de kinderen zelfstandig spelen of wordt er een gezamenlijke activiteit gedaan. Knutselwerkjes gaan soms mee naar huis, of worden verzameld in het eigen plakboek van ieder kind. Hierin schrijven ook de leidsters regelmatig een stukje. Is het mooi weer dan gaan we met de kinderen naar buiten.

Rond 11.30u wordt er gegeten: brood of een warme maaltijd. Daarna natuurlijk handjes wassen, plassen of een schone luier en doen de kinderen die hier behoefte aan hebben een lekker slaapje met de eigen knuffels. Na het slapen, staat er een lekkere snack klaar met een sapje, waarna het weer tijd is om met elkaar te spelen. Bij mooi weer in de speeltuin, bij slecht weer binnen in de binnenspeeltuin of de groepsruimte.

Tegen 16.45u wordt er met elkaar opgeruimd en komen de peuters met een boekje aan tafel weer lekker tot rust. Wanneer u uw kindje komt ophalen, wordt de dag even besproken met de leidsters.