Wie we zijn

Kinderdagverblijf Het Vosje biedt baby’s en peuters een vriendelijke, vrolijke, veilige omgeving vol inspiratie en beleving en een liefdevolle, deskundige begeleiding. Bij Het Vosje is ook rust, reinheid en regelmaat. Met onze persoonlijke zorg, alle originele materialen en professionele activiteitenprogramma’s kan elk kind zich op zijn eigen niveau en leeftijd op de best mogelijke manier ontwikkelingen, van baby tot zelfbewuste peuter. Onze dagopvang van baby’s en peuters is flexibel. Zowel qua tijden als ruilmogelijkheden.

 

Historie & Huisvesting

Het Vosje is sinds 1990 in Haarlem gevestigd als zelfstandig baby- en peuterdagverblijf. In 2007 opende de vestiging Linschotenstraat. In 2013 werd het gloednieuwe onderkomen aan het Marsmanplein geopend. Een jaar later volgde de vestiging in Haarlem-Zuid (Ramspol). Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar.

Het Vosje beschikt over lichte, aansprekende locaties met veel binnen- en buitenruimte. De kleuren en aankleding van de groepsruimtes zijn zorgvuldig afgestemd op de leeftijden en verbeelding van de kleintjes. Bij Het Vosje is het altijd fris, schoon en opgeruimd. Bij het speelgoed en de meubels wordt veel zorg besteed aan 
 materiaalkeuze en originaliteit. Deze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.


Visie


De liefdevolle opvang van uw kind door een hecht en deskundig team, de inspirerende omgeving en een origineel activiteitenaanbod vormen de basis voor een heerlijke baby- en peutertijd. Lees meer…>>
Onze leidsters zijn niet alleen gediplomeerd voor de basis baby- en peuteropvang, zij zien er ook op toe dat de activiteiten, zoals bijvoorbeeld spelen, tekenen, voorlezen en leren samenspelen, goed aansluiten bij de individuele ontwikkeling van elk kind. Zij voelen aan wat een kindje nodig heeft. Voor de kinderen geeft dat een vertrouwd en prettig gevoel. Zij komen graag naar Het Vosje.

 

Ontwikkeling


In de eerste 4 jaar van hun leven ontdekken en leren kinderen enorm veel. Het Vosje verrijkt hun ontwikkeling door een inspirerende omgeving en een programma met originele speel- en spelmogelijkheden. Daarin elementen uit de natuur en activiteiten die de motorische en zintuigelijke ontwikkeling bevorderen en de fantasie van kinderen prikkelt. Lees meer >>>

 

Terugkoppeling


Ons contact met de ouders is heel persoonlijk. Bij de aanmelding van uw kind inventariseren wij de gewenste opvangdagen, dieetwensen en specifieke begeleidingswensen. Tussentijds kan de opvang naar behoefte worden aangepast. 
De feedback van de leidsters naar de ouders gebeurt dagelijks mondeling. Via de App is het dagprogramma te volgen en periodiek is er schriftelijk terugkoppeling. Voor elk kind houden we ook een dagboek bij.

De leidsters

Alle groepsleidsters die bij Het Vosje werken, zijn gediplomeerd of in het laatste stadium van hun opleiding. Wij werken met een vast rooster. Het is dus vooraf bekend wie er op de groep staan.
Soms is er daarnaast ook een studente aanwezig. Deze volgt bij ons voor kortere of langere tijd het praktijkgedeelte van haar opleiding. Studenten worden altijd extra toegevoegd aan het team. Zij assisteren de groepsleidsters bij de verzorging, spelbegeleiding, voorlezen en werkstukjes.
In geval van ziekte en vakantie van een groepsleidster zorgen wij zoveel mogelijk voor een interne oplossing zodat de kinderen in vertrouwde handen zijn. De vaste leidsters gaan dan extra uren werken. Slechts in een uitzonderlijke situatie wordt gebruik gemaakt van een gediplomeerde invalkracht.

Vakkennis


Goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen ons vak vinden wij bij Het Vosje belangrijk. Onze gediplomeerde pedagogisch medewerksters worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis te verdiepen en te actualiseren.