Gezond eten op Het Vosje

 

Het Vosje werkt mee aan het ontwikkelen van gezonde eetgewoontes bij onze kinderen. Regelmaat en variatie zijn belangrijk en op vaste tijden krijgen ze de lunch en enkele tussendoortjes.

Tussen de middag bestaat de hoofdmaaltijd op Het Vosje naar keuze uit een broodmaaltijd of een warme maaltijd (vanaf 1 jaar). We houden daarbij rekening met allergieën en dieetwensen.

 

Het VOORJAARSmenu 2024

 

 

 


Bekijk ons filmpje over gezond en lekker eten bij kinderdagverblijf Het Vosje!

Warm eten

Kinderen vanaf 1 jaar kunnen bij het Vosje warm eten. We serveren een afwisselend menu dat het seizoen volgt. De gerechten worden speciaal voor kleine kinderen samengesteld. Kinderen leren zo verschillende soorten warm eten waarderen. Zien eten, doet eten!

 

Speciaal voor kleine kinderen

De gerechten hebben een milde smaak. Er wordt spaarzaam gebruik gemaakt van specerijen. Er wordt, op een enkele uitzondering na, geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en zoetstoffen waardoor de natuurlijke smaak optimaal tot zijn recht komt.

 

Naar keuze

De keuze voor een warme maaltijd of brood tussen de middag kan maandelijks worden gemaakt en geldt dan voor elke dag dat het kind aanwezig is. De ervaring leert dat dit voor de kinderen prettig is en hen duidelijkheid geeft.

 

Broodmaaltijd

De broodmaaltijd bestaat uit een boterham met iets hartigs en daarna een boterham met beleg naar keuze. Bij de broodmaaltijd drinken we melk. Alle maaltijden, warm of brood zijn bij de prijs inbegrepen.